Skagensmalerne malerier

Hvis der er en gruppe kunstnere i Danmark, vi ikke kan komme udenom, når vi skal finde nogle af de mennesker, der har haft størst indflydelse på dansk kunsthistorie, må det siges at være Skagensmalerne og deres skønne malerier.

Du kan evt. læse denne blog om kunst, hvis du gerne vil vide mere om kunst generelt.

Sådan var temaerne for malerierne

Temaerne for mange af malerierne, der blev skabt i Skagen, var modernisme og i den grad det moderne gennembrud, som i den samme periode også tydeligt kunne ses i de litterære værker med bl.a. Georg Brandes i front.

Skagensmalerne var bl.a. PS Krøyer, Marie Krøyer, Anna Ancher, Michael Ancher og mange flere, som hver sommer i en lang periode mødtes i denne nordjyske perle og lod sig inspirere af både hinanden samt de smukke omgivelser i og omkring Skagen.

Udstillet flere steder i dag

Mange af de malerier, der blev produceret i Skagen, er heldigvis udstillet den dag i dag, så vi alle kan nyde godt af dem. Der er også mange danske hjem, der har versioner af disse malerier på deres egne vægge rundt omkring i stuerne.

Hvis du gerne vil se nogle af de originale malerier, kan du med fordel vælge at tage et smut til Skagens Kunstmuseum, hvor du kan se en lang række af de kunstværker, der blev produceret i netop denne periode af de malere, der hørte til den nordjyske kunstnerkoloni. Du kan også finde en række værker i København, hvis du ikke har mulighed for at komme til Skagen.

Få din egen kopi hjem på væggen

Er du glad for disse værker, og vil du gerne have nogle af dem hjem til dig selv, kan det faktisk lade sig gøre at få lavet håndmalede efterligninger, som du nemt kan bestille via nettet.

Der er næsten frit valg, når det kommer til at vælge det maleri, du gerne vil have en efterligning af. Det kan desværre ikke lade sig gøre at få originalerne, da de hører til museerne, men disse efterligninger har det også med at ligne rigtig godt, så du skal ikke være bange for, at du ikke får noget, der ikke ser ordentligt ud.