Skagensmalerne billedkunst

Skagensmalerne er blevet kendte og berømte for deres billedkunst. De var kunstmalere på et meget højt niveau, og deres smukke værker har virkelig sat sit aftryk i Danmarks kunsthistorie.

En vigtig del af dansk kunsthistorie

For der er ingen tvivl om, at snakker vi dansk kunst, kan vi ikke komme uden om perioden 1870-1900, hvor bl.a. Skagensmalerne virkelig strålede. Her blev der produceret en lang række af de værker, som mange af de danske hjem selv har haft kopier af hjemme i husstanden, og som har været en del af langt de fleste danske familier.

 

Mange af navnene vækker også genlyd, når vi hører dem i dag. Vi kan alle nikke genkendende til navne som bl.a. Michael og Anna Ancher, Marie og PS Krøyer samt Holger Drachmann, der også var en del af kolonien i Skagen.

Se værkerne den dag i dag

Hvis du har fundet glæde ved Skagensmalerne, og hvis du gerne vil se mere til dem, kan du flere steder i Danmark komme helt tæt på de originale værker. Det er både muligt at se de ægte malerier på museer i Skagen samt i København.

 

Tager du på kunstmesse er der sikkert også gode chancer for, at du kan se værker og kunstnere, der er blevet inspireret af lige netop denne periode i den danske historie, som var en del af det moderne gennembrud, der kunne ses i, ikke bare malerierne, men også i litteraturen, der kom på det tidspunkt.

Bliv inspireret til at lave din egen billedkunst

Hvis du savner inspiration til dine egne værker, kan det være en rigtig god idé at dyrke Skagensmalerne noget mere. For der er ingen tvivl om, at der er masser af inspiration at hente, hvis du tager et kig på nogle af de mange værker, der kom i den periode fra disse skønne kunstnere.

 

Det kan især være en god idé, hvis du gør dig i landskabsmalerier, eller hvis du gerne vil male natur og mennesker. Det var nogle af de elementer, der tit blev brugt i ægte kunstværker fra nogle af de mange Skagensmalere i det nordjyske.